Fundația Umanitară Ortopraxia

Programele noastre

PROGRAMELE NOASTRE

1.

Centrul de zi pentru copii

Acest proiect promovează atingerea unor nivele corespunzătoare vârstei pentru copiii din grupuri defavorizate și stimularea continuării procesului de educație în școală, element cheie pentru dezvoltarea socială și educațională a copiilor.

Copii din aceste comunități defavorizate provin din medii cu risc mare de abandon familial, iar o parte din ei ajung în sistemul de ocrotire socială, respectiv centrele de plasament.

Programul din cadrul ”Centrul de zi” pentru copii are ca scop îmbunătățirea accesului la servicii speciale de sprijin pentru copiii proveniți din familii dezavantajate și marginalizate ale societății, unii dintre ei cu nevoi speciale din cauza întârzierii de dezvoltare, precum și abordarea holistică a copiilor. Aceasta presupune acordarea unei atenții egale tuturor domeniilor de dezvoltare.

Citește mai mult…

2.

Mișcarea înseamnă viață

Încercăm să îmbunătățim calitatea vieții copiilor defavorizați oferindu-le îngrijire specializată, dezvoltare personală individiualizată și confort. Mișcarea face minuni pentru sănătatea fizică dar și psihică a noastră, de aceea, planul nostru include instruire pentru viață independentă, dezvoltare personală și kinetoterapie.

Kinetoterapia se realizează cu ajutorul unor programe prin care să se mențină un nivel funcțional acceptabil, creșterea acestui nivel și, nu în ultimul rând, prevenirea sau apariția unor complicații în boli cronice. Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îț desfășoară, stadiul de evoluție al bolii, existența unor alte afecțiuni. În cadrul programelor de kinetoterapie și gimnastica medicală de recuperare, fiecare pacient beneficiază individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut profesionist.

Dezvoltarea personală constă într-o întâlnire cu copilul, întâlnire ce-i permite să se descopere și să se autocreeze. Creăm un mediu în care copiii se simt în siguranță, confortabil, acceptați și valorizați pentru ceea ce sunt. Adițional aspectelor medicale oferite, copiii vor avea parte și de căldura și afecțiunea oferită din partea celor care contribuie la realizarea acestui proiect. Credem în puterea acceptării și validării, de aceea încercăm să dezvoltăm un spirit de acceptare și prietenie, pentru ca el să învețe să găsească iubirea pretutindeni.

Citește mai mult…

3.

O rază de speranță

Pentru copiii cu boli rare, a căror vis este acel de a se trata un centru medical sau un doctor reprezintă o rază de speranță. Dar acest lucru nu este suficient dacă nu au posibilitatea materială pentru acoperirea costurilor materiale pentru transport, tratement și intervenții chirurgicale. Fundația Ortopraxia a sprijinit și sprijină în continuare cazuri de acest tip.

În momentul actual, fundația noastră acordă sprijin unui copil care suferă de o boală genetică rară, numită osteogeneza imperfectă (boala oaselor de sticlă). Tratarea se întâmplă într-un spital din Canada, iar noi acoperim toate costurile necesare.

4.

Zâmbete, bucurii și speranța

Ortopraxia își reunește forțele într-o nouă campanie menită să aducă zâmbete, bucurii și speranțe în sufletele oamenilor cu pcazia sărbătorilor pascale. În cadrul acestei campanii s-au oferit peste 150 de pachete persoanelor defavorizate și copiilor de la un orfelinat din județul Suceava. Toate aceste lucruri au fost posibile cu ajutorul voluntarilor care au oferit la rândul lor zâmbete, speranță, emoție și bucurie.

Menționăm că în video sau poze, copiii nu apar pe considerente că erau minori.

5.1

#UnCraciunMaiBun

#UnCraciunMaiBun continuă cu cea de-a doua parte a acestui proiect. De această dată, ne aflăm în căminul unei familii defavorizate, formată din 7 membri care trăiesc într-o casă sărăcăcioasă și condiții precare. Fundația noastră sprijină această familie cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte, saltele, mașină de spălat și lemne pentru foc.

5.2

#UnCraciunMaiBun 2

#UnCraciunMaiBun este unul din proiectele Fundației Umanitare Oropraxia, având ca scop oferirea ajutorului aproapelui. Unul din obiectivele proiectului a fost distribuirea diverselor cadouri de Crăciun, cât și bucuria de a dărui și de a primi. În cadrul acestei activități s-au oferit 100 de cadouri de Crăciun, care au adus zâmbete și bucurie în sufletele celor care aveau nevoie de o rază de lumină și căldură.

Cea mai mare satisfacție a fost desigur, cea sufletească adusă de zâmbetele sincere și fericite ale copilașilor.

Interesele noastre

Aducerea unui zambet pe buzele copiilor

Încercăm din răsputeri să-i facem fericiți pe cei mici, pentru că viața unui copil trebuie sa fie sprintenă și jovială!

Oferirea de rechizite scolare

Oferari unui copil aripi, iar el va putea zbura cat mai sus!

Educația este primordială în evolutia poporului nostru, iar prin oferirea de rechizite școlare acestor copii, îi ajutăm să-și creeze un viitor mai bun și mai trainic.

Bucuria de a fi voluntar

A fi voluntar nu inseaman doar sa ajuti. Prin acesta actiune te faci fericit pe tine. Hai in echipa noastra sa te convingi singur!

DONEAZĂ

Ajută-ne să schimbăm o viată
doar împreună putem reuși