Fundația Umanitară Ortopraxia

MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ

Istoricul Fundației

Fundatia Ortopraxia cu sediul în comuna Botoșana județul Suceava,  este o organizație de caritate  înființată în anul 1991 având ca scop recuperarea copiilor cu dizabilități , integrarea socială dar și acivități de întrajutorarea  persoanelor  și a copiilor care provin din medii defavorizate.

Despre program

Programul urmărește imbunatațirea calității vieții prin kinetoterapie,avand in vedere urmatoarele tehnici:

 • tehnici de manipulări, thenici akinetice, tehnici kinetice statice
 • tehnici kinetice dinamice: mobilizări(activă sau pasivă), decoaptări
 • stretching, kinetoterapie de tip profilactic (de prevenire)
 • terapii manuale : kiropraxie, reflexoterapie, masaj

Programul –mișcarea înseamnă viață – include instruire pentru viață independentă, kinetoterapie și dezvoltare personală. Kinetoterapia se realizează cu ajutorul unor programe prin care să  se mențină un nivel funcțional acceptabil, creșterea acestui nivel și nu în ultimul rând prevenirea sau apariția unor complicații în bolile cornice. Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, timpul de activitate pe care îl desfașoară, stadiul de evoluție al bolii, existența altor afecțiuni.  În cadrul programelor de kinetoterapie gimnastica medicală de recuperare fiecare pacient beneficiază individual de supraveghere, de specialitate din partea unui kinetoterapeut profesionist.   

Pentru că noi credem în așa ceva, pentru că pe noi ne pasionează dezvoltarea personală,  pentru ca ne place sa fim motivati si sa motivam la randul nostru. Dezvoltarea personala constă într-o întalnire cu copilul, o intalnire ce-i permite  să se descopere si sa se autocreeze. Intr-o astfel de întâlnire copiii se simt in siguranta, se simt acceptati si valorizati pentru ceea ce sunt.  Tehnicile de lucru, intr-un grup de dezvoltare personala, raspund nevoii de miscare, de concret si mai ales nevoii de joc a copilului. Prin desen, modelaj, improvizatie muzicala sau dans copilul se dezvaluie pe sine si iti arata nevoile, dorintele si temerile lui.

Scopul

    Indiferenta este o armă pe care ne dorim să o combatem împreună. Programul nostru  dorește să sprijine  diminuarea problemelor pe care le au  copiii cu boli locomotorii și care provin  din familii defavorizate. Astfel îngrijirea pe plan kinetoterapeutic cât și acordarea de sprijin moral vor avea loc la domiciliul copiilor cu dizabilități.

Pentru că mișcarea înseamnă viață și pentru că, copiii sunt viitorul, fundația noastră își propune să îmbunătățească calitatea vieții acestor copii oferindu-le îngrijire specializată, dezvoltare personala individualizată și confort. Pe lângă aspectul medical, copiii vor avea parte și de dragostea și căldura oferită din partea celor care contribuie la realizarea acestui proiect. Dacă un copil trăiește într-un spirit de acceptare și prietenie, el învață să găsească iubirea pretutindeni.

Procedura de preluare a copiilor in program

Cei care se afla in viziunea noastra, vor beneficia de tratamente individuale in conformitatea bolii pe care acesti copii o au. Programul individualizat de recuperare cuprinde o sectiune a planului  personalizat de servicii care precizeaza coordonatele activitatilor de reabilitare, socializare, dezvoltare personala, care cuprinde:

 • obiective
 • activitati si procedee recuperatorii
 • dezvoltare personala si consiliere familial

Obiective

Obiectivele programului kinetoterapeutic sunt urmatoarele:

 • mentinerea unei stari optime de sanatate si sporirea rezistentei organismului
 • asigurarea cresterii normale si dezvoltarea fizica armonioasa
 • formarea si dezvoltarea deprinderilor si priceperilor motrice, a calitatilor motrice care prezinta un grad insuficient sau incorect de dezvoltare, indici scazuti, urmare a unor tulburari sau sechele

La baza programul de dezvoltare personala stau urmatoarele obiective:

 • construirea unei identitati proprii
 • fixarea prioritaţilor
 • determinarea stilului de viata
 • definirea eticii
 • imbunataţirea cunostintelor, potentialului si nivelului de conştientizare
 • imbunataţirea calitaţii vieţii

DONEAZĂ

Susține campania
MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ